aleppotvål framför påsk

Aleppotvål: Ett miljösmart val för allas kroppar

I en tid där vi alla strävar efter att leva lite grönare och tänka mer på vår påverkan på planeten, är det lätt att känna sig överväldigad av alla de val vi står inför varje dag. Vad vi tvättar oss med kanske inte alltid hamnar högst upp på listan, men det är faktiskt en av de enklaste platserna att börja göra en skillnad. Här på 11hektar vill vi göra det lättare för dig genom att lyfta fram produkter som inte bara är bra för miljön utan också för din hud och hälsa. Ett sådant exempel är Aleppotvålen, en riktig gammal goding när det kommer till naturlig och hållbar hudvård. Denna tvål är inte bara mild och mångsidig, den bär också på en historia som är lika fascinerande som dess ingredienslista är kort.

Om Aleppotvålen

Den historiska betydelsen av aleppotvål

Aleppotvål har en rik historia som sträcker sig över tusentals år, vilket gör den till en av världens äldsta tvålar. Traditionellt tillverkad i staden Aleppo, Syrien, genom en unik process som inkluderar olivolja, lagerbärsolja, vatten, och lut, erbjuder denna tvål en enkel men effektiv lösning för rengöring och hudvård. Denna uråldriga metod garanterar bevarandet av tvålens naturliga egenskaper och dess fördelar för huden.

Användningsområden och Fördelar

Aleppotvålen är känd för sin mångsidighet. Dess naturliga sammansättning gör den lämplig för en mängd olika användningsområden, från personlig hygien (inklusive ansikte, kropp, och hår) till hushållsrengöring. Det unika med Aleppotvål är dess förmåga att balansera hudens behov, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hudtyper, inklusive känslig, torr eller irriterad hud. Dessutom är dess antibakteriella egenskaper idealiska för att bekämpa hudåkommor utan att störa hudens naturliga oljebalans.

Varför Aleppotvål är Ett Miljövänligt Alternativ

I takt med att efterfrågan på hållbara och miljövänliga produkter ökar, framstår Aleppotvålen som ett utmärkt val för den medvetna konsumenten. Dess tillverkningsprocess är energieffektiv, och eftersom tvålen är helt biologiskt nedbrytbar, lämnar den inga skadliga rester i vår miljö. Genom att välja Aleppotvål bidrar du till en minskad miljöpåverkan och stöder traditionella tillverkningsmetoder som är i harmoni med naturen.

Förståelse för Lagerbärsoljans Halter i Aleppotvål

En av de mest intressanta och unika egenskaperna hos Aleppotvålen är de varierande halterna av lagerbärsolja som finns tillgängliga. Dessa varierar från så lågt som 10% till så högt som 55%, vilket skapar en bred palett av möjligheter för individuell hudvård. Det är just denna variation i lagerbärsoljans halt som gör Aleppotvålen så anpassningsbar och eftertraktad, erbjudande specifika fördelar som kan anpassas till olika hudtyper och behov.

En aleppotvål framför blomma
aleppotvålar på ett bord

Varför Är Lagerbärsoljan Viktig?

Lagerbärsolja, känd för sina kraftfulla återfuktande och lugnande egenskaper, är hjärtat i Aleppotvålens magi. Oljan är rik på antioxidanter och har antiseptiska egenskaper, vilket gör den idealisk för att lugna hudirritationer, bekämpa akne och främja hudens övergripande hälsa. Dessa fördelar förstärks när koncentrationen av lagerbärsolja ökar, vilket resulterar i en tvål som inte bara rengör utan också näring och skydd för huden.

Förstå Halterna: Vanligtvis från 10% till 55%

  • 10% - 20% Lagerbärsolja: Tvålar med denna koncentration är utmärkta för daglig användning av alla hudtyper, inklusive de som är känsliga. De erbjuder en balanserad rengöring som inte torkar ut huden, vilket gör dem till en utmärkt grundprodukt i alla hudvårdsrutiner.
  • 25% - 40% Lagerbärsolja: Denna mittenspektra är särskilt fördelaktig för de med torr, känslig eller problematisk hud. Den ökade mängden lagerbärsolja ger extra återfuktning och kan hjälpa till att lugna tillstånd som eksem, psoriasis och extrem torrhet.
  • 45% - 55% Lagerbärsolja: De högsta koncentrationerna av lagerbärsolja är speciellt utformade för de mest krävande hudvårdsbehoven. Dessa tvålar är intensivt återfuktande och har den starkaste effekten när det gäller att behandla och lugna svåra hudproblem. De är perfekta för mycket torr hud eller för de kalla vintermånaderna när huden behöver extra omvårdnad.

Välja Rätt Koncentration

Valet av rätt koncentration av lagerbärsolja i din Aleppotvål bör baseras på din hudtyp och de specifika behov du har. För de med normal till oljig hud kan en lägre koncentration vara tillräcklig för att bibehålla hudens naturliga balans. För de som kämpar med torrhet eller hudåkommor, kan en högre koncentration av lagerbärsolja erbjuda den extra vård och återfuktning som behövs.


Det breda utbudet av lagerbärsoljekoncentrationer i Aleppotvål gör den till en extremt anpassningsbar och effektiv lösning för en mängd olika hudvårdsbehov. Genom att förstå och välja rätt halt kan användare maximera de terapeutiska fördelarna med denna uråldriga tvål, vilket gör den till en ovärderlig del av sin dagliga hudvårdsrutin. På 11hektar är vi stolta över att erbjuda Aleppotvålar med en så bred variation av lagerbärsoljehalter, så att du kan hitta den perfekta matchningen för just din hud.

Aleppotvål inom Vegansk Hudvård och som en del av vårt sortiment

Vårt engagemang för hållbarhet sträcker sig även till de produkter vi erbjuder för personlig vård. Aleppotvål passar perfekt in i kategorin vegansk hudvård, fri från animaliska biprodukter och aldrig testad på djur. Detta gör den till ett idealiskt val för de som värderar etiska och miljömässiga hänsyn i sina köpbeslut.


På 11hektar är vår passion för hållbarhet och kvalitet grunden för varje produkt vi väljer att erbjuda. Aleppotvålen är inget undantag. Vi tror fast på dess fördelar, inte bara för individuell hälsa utan också för vår planets välbefinnande. Genom att välja Aleppotvål tar du ett steg mot ett mer ansvarsfullt och hållbart sätt att leva, vilket återspeglar en djup respekt för både naturen och vårt gemensamma framtid.

Vi hoppas att denna djupdykning i Aleppotvålens värld inspirerar dig att göra mer medvetna val. Låt oss tillsammans omfamna produkter som Aleppotvålen, som inte bara är skonsamma mot vår hud utan också bidrar till en mer hållbar och etiskt ansvarig värld.

Hoppas ni nu har förstått varför en aleppotvål är bra, vilken procenthalt som passar dig och vilka alternativ som finns.

Kram, Jennie

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar