En såpborste skurar golv

Att städa klimatsmart

Det är lätt att städa klimatsmart och miljövänligt

Vi vill inspirera och visa enkelheten i att städa kemikaliefritt, klimatsmart och miljövänligt. Självklart blir det lika rent som det du är van vid, det är bara att produkterna vi erbjuder är utan allergener, hormonstörande ämnen, starka tensider eller annat som skadar dig, din hud och vår natur.

 

Ett av målen vi har är att alla i familjen ska kunna vara med och städa, så kika på dina flaskor och klura på om skulle du kunna tänka dig att städa med ditt barn, eller något annat barn i din närhet med den produkten. Kan du tänka dig det? Behåll den. Om inte, släng den på en återvinningscentral. Kanske låter det tokigt men det är sant. Många av produkterna måste slängas vid “Farligt avfall” och det är just det, vi vill inte använda produkter i vårt hem som sedan ska sorteras som farligt avfall om det absolut inte är nödvändigt. På många av städprodukterna där ute på hyllorna så står det i säkerhetsdatabladen att du bör använda munskydd vid användning, detta skrivs inte på förpackningen utan den informationen måste du själv begära ut. Vansinnigt onödigt.

 

Så låt ditt hem bli skinande rent, utan farliga och skadliga ämnen, till exempel med såpa! Njut av att städa, såpa återfuktar, fungerar på alla material och alla kan vara med. Barn, gamla, vuxna.

 

Har du ättika och bikarbonat hemma också så finns det inget mer du faktiskt behöver. Låter det konstigt? Det är faktiskt helt sant.

 

Har du barn eller djur hemma så är detta kanske ännu viktigare då de är på golvet på ett annat sätt än vi vuxna. Dessutom så dunstar inte kemikalier utan finns kvar i dammet inne.

Så har din hund tex hudproblem, se över vad du städar med och byt mot såpa.

Produkter för en miljövänlig och klimatsmart städning

En film där barnen är med och städar

Fler konkreta tips finns på vår Instagram 11hektar och fler tips och diskussioner kommer självklart här på bloggen framöver. Tills dess - God städning!

 

Kram, Jennie


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar